Menu

Iskraemeco Sarajevo dobitnik Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti

Nakon što je u 2020. godini dobila certifikat Srebrene bonitetne izvrsnosti, kompanija Iskraemeco Sarajevo je u 2021. godini otišla korak dalje i postala ponosni dobitnik Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti, koji dodjeljuje kompanija Dun&Bradstreet Bosna i Hercegovina.

Ovim certifikatom Dun&Bradstreet Bosna i Hercegovina potvrđuje da je subjekt postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti te spada u razred visoke bonitetne izvrsnosti u Bosni i Hercegovini i najpouzdanije bh. poslovne subjekte koji imaju pravo korištenja međunarodno priznatog statusa Zlatna izvrsnost kao simbola standarda bonitetne izvrsnosti.

Zlatna bonitetna izvrsnosti predstavlja nadprosječni rejting kompanija koje su tri uzastopne godine pokazale bonitetnu izvrsnost AAA razreda. Ona se zasniva na finansijskim izvještajima i drugim dinamičkim pokazateljima kompanije i predviđa nadprosječno sigurno i uspješno poslovanje kompanije u narednih dvanaest mjeseci.

Kompanije sa Zlatnom bonitetnom izvrsnošću imaju nadprosječne rezultate i zadovoljavaju stroge kriterije za postizanje izuzetno niske vjerovatnoće pojave negativnih događaja u narednih dvanaest mjeseci.

„Ući u porodicu najboljih za relativno kratko vrijeme je svakako potvrda ispravnosti našeg opredjeljenja i truda na putu razvoja preduzeća te velika psihološka satisfakcija i potencijal za dodatna unapređenja. Najviši standard bonitetne izvrsnosti je dodatni potencijal za olakšavanje i relaksiranje naših odnosa sa budućim poslovnim partnerima i drugim interesnim stranama, jer bez sumnje ulijeva dodatnu sigurnost i povjerenje kod svih naših potencijalnih partnera.“– istakao je Mirza Softić, direktor kompanije Iskraemeco Sarajevo, prilikom preuzimanja certifikata.

Vrijednost priznanja je što se dodjeljuje na temelju mjerljivih i transparentnih finansijskih kriterija koji ukazuju da je kompanija Iskraemeco Sarajevo u dužem vremenskom periodu prepoznata kao siguran, kvalitetan, uspješan i poželjan partner, što je potvrda našeg predanog i uspješnog rada i dodatna satisfakcija za buduće poslovne aktivnosti.

Iskraemeco Sarajevo d.o.o.